Borsa günü yatay tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,06 değer kaybıyla 2.574,30 puandan tamamladı.

Haber Merkezi | AA |

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,56 puan azalırken, toplam işlem hacmi 34,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Bankacılık endeksi yüzde 0,68 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,40 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,66 ile inşaat, en çok kaybettiren yüzde 1,64 ile metal, ana sanayi oldu.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, gelecek aylarda enflasyonun düştüğüne dair ikna edici kanıtlar arayacaklarını, devam eden faiz artışlarının uygun olacağını öngördüklerini ifade etti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.555 ve 2.530 seviyelerinin destek, 2.600 puanın direnç olarak izleneceğini kaydetti.

Bakanlık, o markaları ifşa etti: Sucuk yapımında sakatat kullanmışlar... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun teklifi yasalaştı Fed’in Bej Kitap raporu yayımlandı: İmalat düşüşte, istihdam artıyor Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çıkışı ne anlama geliyor? Ekmekte zam bilmecesi... Fırınlar fiyat artırdı: 'Zamlara karşı gelemiyoruz'