Borsa düşüş serisini sonlandırdı, haftayı pozitif tamamladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında izlediği negatif seyir sonrası günü artıda tamamladı. Haftayı yükselişle tamamlayan endekste 5 haftadır süren kayıp serisi de sona erdi.

Haber Merkezi |

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,78 oranında 76,05 puan değer kazancıyla 9.833,22 puandan tamamladı.

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksinde, gün içinde en yüksek 9.888,40 seviyesinden işlem görürken, en düşük 9.705,48 puana geriledi. Toplam işlem hacmi 85,8 milyar lira oldu.

Endekste 5 haftadır süren düşüş serisi de sona erdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı resmî tatili nedeniyle yarın Borsa İstanbul’da işlem olmayacak. Haftanın son işlem gününde de artıda kapayan BİST 100 endeksinde haftalık yükseliş yüzde 1,71 oranında oldu.

Bankacılık endeksi yüzde 0,22 oranında değer kazanırken, sanayi endeksi yüzde 1,45 değer kazandı.

Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,29 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 0,87 oranında düşen ticaret endeksi oldu.

Endekse bağlı hisseler içinde gün boyu en çok yükselen yüzde 9,97 ile tavan olan Eczacıbaşı Yatırım (ECZYT) olurken, en çok düşen de yüzde 3,48 ile  Odaş Elektrik (ODAS) oldu.

Küreselde pozitif görünüm

Küresel piyasalar, dün Nvidia'nın olumlu bilanço sonuçları sonrası sürpriz bir şekilde satış ağırlıklı seyir izlerken, bugün ABD'den gelen büyüme verilerinin güçlü büyümeye işaret etmesiyle ABD’de endeksler güne yükselişle başladı.

Analistler, bugün endeks ve pay vadeli kontratlarda vade sonu olduğunu hatırlatarak, pozisyon taşıma ve kapatma işlemleri nedeniyle oynaklığın yüksek olabileceği konusunda uyarmıştı.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.650 ve 9.500 puan seviyeleri destek, 9.850 ve 10.000 seviyeleri direnç konumunda bulunuyor.

Evi hedef alınmıştı! Netenyahu'dan ilk açıklama Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Yargıya ilişkin kanun teklifi Meclis’e geliyor! Oyuncu Vural Çelik'in ölüm nedeni belli oldu Erdoğan mesajı verdi, kulisler hareketlendi: Kaç bakan değişecek? Torun Center, belediye tarafından mühürlendi! Sebebi belli oldu