Borsa günü primli kapadı

Günün ilk yarısında negatif yönde hareket eden BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,55 oranında değer kazancıyla 9.982,98 puandan tamamladı.

Haber Merkezi |

Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi günü yüzde 1,55 oranında 152,04 puan yükselişle 9.982,98 puandan tamamladı.

Günün ilk yarısında düşüş seyrinde hareket eden endeks, günün ikinci yarısında artıya geçti. Endeks, gün içinde en yüksek gördüğü puandan kapanış yaparken, en düşük 9.763,26 puandan işlem gördü. Toplam işlem hacmi 84,1 milyar TL oldu.

Bankacılık endeksi günü yüzde 2,79 oranında değer kazancıyla tamamlarken, sanayi endeksi de yüzde 1,71 oranında yükseliş gösterdi. Sektör endeksleri arasında günün en çok yükselenler yüzde  3,78 oranında değer kazanan aracı kurumlar ile sigorta olurken, en çok düşen de yüzde 1,41 ile  menkul kıymet yatırım ortaklıkları endeksi oldu.

BİST 100 endeksine dahil hisseler içinde, gün boyu yatırımcısına en çok kazandıran yüzde 5,48 oranında yükselişle TSKB (TSKB) hissesi oldu. En çok düşen hisse senedi de yüzde 5,18 ile Batı Çimento (BTCIM) oldu.

Veriler izleniyor

Analistler, dün ABD'de açıklanan enflasyon verileri sonrası bugün de işsizlik ve sanayi verilerini takip ederken, enflasyonun beklentilerin altında kalmasıyla küresel borsalarda risk iştahının güçlü kalmaya devam ettiğini belirtti.

Yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında ise ABD verilerinin takip edildiği günün ardında, yarın haftanın son işlem gününde içeride TÜİK, haziran ayı hizmet üretim endeksi ve yılın ikinci çeyrek dönemi için yapı izin istatistikleri, TCMB'den konut fiyatları ve özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu verileri ile "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonucu izlenecek.

Dışarıda da Euro Bölgesi'nin haziran ayı dış ticaret rakamları, ABD'de temmuz ayına ilişkin konut başlangıçları ve öncü inşaat izinleri ile New York Fed hizmet sektörü aktivite endeksi, Michigan tüketici güven endeksi öncü rakamları izlenecek.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.100 puanın direnç, 9.800 ve 9.750 puanın destek konumunda olduğunu kaydetti.

İlk sırayı kimse tahmin edemedi! İstanbul'da kiranın en pahalı olduğu mahalleler belli oldu Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Giydiği tişörtteki yazı yüzünden uçaktan indirildi Evi hedef alınmıştı! Netenyahu'dan ilk açıklama Yargıya ilişkin kanun teklifi Meclis’e geliyor! Oyuncu Vural Çelik'in ölüm nedeni belli oldu