ABD enflasyon verisi öncesi Wall Street rekorlarına devam etti

ABD'de bugün açıklanacak enflasyon verilerine hazırlanan Wall Street yatırımcıları hisse senetlerini tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıdı.

Haber Merkezi |

Açıklanacak verinin tüketici fiyatlarının ılımlı seyretmeye devam ettiğini göstereceği beklentilerinin de etkisiyle S&P 500 5.800'e yaklaşarak 2024 yılında 44. rekorunu kırdı.

S&P 500 günü yüzde 0,71, Nasdaq Bileşik Endeksi yüzde 0,60 ve Dow Jones Sanayi Endeksi yüzde 1,03 artışla tamamladı.

TradeStation'dan David Russell, "Bugünkü Fed tutanakları oldukça 'ho-hum' idi, bu aslında hisse senedi yatırımcıları için iyi bir şey olabilir. Politika yapıcılar enflasyonun düşmekte olduğunu kabul ediyor ve istihdam artışında potansiyel zayıflık görüyorlar. Bu da gerektiğinde faiz indirimlerini masada tutuyor. Sonuç olarak Powell yılsonuna doğru piyasayı arkasına almış olabilir" dedi.

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak