Borsa İstanbul negatife döndü

Borsa İstanbul, kritik seviye olan 8000 puanın altında üst üste ikinci kapanışını gerçekleştirirken; güne pozitif başlayan endeks kapanış saatine doğru negatif tarafa geçti. Uzmanlar, endeksin 8000 puanın altında kaldığı sürece satış baskısının artabileceğini belirtti.

Haber Merkezi |

İsrail ve Filistin arasında artan gerginlik ve bölgeye yayılabileceğine yönelik yükselen endişeler tırmanışa geçerken, piyasalar üzerinde etkili olmaya devam ediyor. Kritik seviye olan 8000 puanın altında iki gün üst üste kapanış yapan Borsa İstanbul, 8000 puanın üzerinde kalıcılık sağlayamazken, uzmanlar bu seviyenin altında satış baskısının artabileceği uyarısında bulunuyor.

BIST 100 endeksi, gün içinde 7728 - 7971 bant aralığında işlem gördü. Endeks gün içinde alıcılı bir seyir izlerken, öğleden sonra satış baskısı arttı ve bütün kazançlarını kaybetti. Kapanışta ise, yüzde 0,94 düşüşle 7769 puanda hareket etti.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan, 7840 ve 7750 seviyeleri destek, 8000 puan direnç konumunda bulunuyor.

Açılışta bankacılık endeksi yatay bir seyir izlerken, holding endeksi yüzde 0,26 artış kaydetti. Gün sonunda ise endeksler sırasıyla, yüzde 0,11 ve yüzde 0,29 oranında geriledi.

Dün, satıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 3,36 değer kaybıyla 7.842,66 puandan tamamladı.

Tahvil faizlerindeki yükseliş borsaları baskılıyor

Analistler, küresel piyasalarda gözlerin bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamalara çevrildiğini belirterek, Orta Doğu'da devam eden çatışmalar ve ABD'de tahvil faizlerinin son 16 yılın zirvesine çıkmasının pay piyasalarını baskıladığını söyledi.

Ülkede dün açıklanan veriler, konut inşaatının eylülde toparlandığını gösterdi. Buna göre, ABD'de ağustosta 3 yılın en düşük seviyesine gerileyen konut başlangıçları, eylülde yüzde 7 artarken, inşaat izinleri aynı dönemde beklenenden az düştü.

Ekonominin gücünü koruduğuna işaret eden verilerin ardından Fed'in faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutacağına ilişkin beklentiler güçlenirken, tahvil faizleri yükselişe geçti. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi 2007'den bu yana ilk kez yüzde 4,9'un üzerine çıktı.

Söz konusu gelişmelerle birlikte, Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller, daha fazla faiz artırımının gerekip gerekmeyeceğini söylemek için henüz çok erken olduğunu belirtti.

Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!