UBS’ten altın fiyatlarında yükseliş beklentisi

UBS, ons altının 2025 ortasında 2850 dolara ulaşacağını öngördü.

Haber Merkezi |

UBS, piyasaların son zamanlarda Fed'in para politikasını gevşetme hızına ilişkin beklentileri azalttıklarını, ancak Fed'den daha fazla indirim beklentisinin devam ettiğini bildirdi.

"Altın tarihsel olarak Fed'in ilk faiz indiriminden sonraki altı ayda yüzde 10'a varan bir yükseliş gösterdi ve ETF talebi ivme kazanıyor" değerlendirmesini yapan UBS, "Çinli yatırımcılardan gelen temel talep sağlam kalmaya devam ederken, mücevher tüketiminin önümüzdeki aylarda mevsimsel bir toparlanma görmesi bekleniyor" dedi.

“Biz de altın için güçlü merkez bankası alımları görmeye devam ediyoruz" diyen UBS, hızla yaklaşan ABD seçimlerine ilişkin belirsizliğin altın fiyatını desteklemesi gerektiğine inandıklarını belirtti.

UBS, altının 2025 ortasına kadar 2.850 dolar/ons'a ulaşacağını tahmin ettiklerini vurguladı.

Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi