Çeyrek, gram ve yarım altın fiyatları bugün ne kadar? (20 Eylül 2024 güncel altın satış fiyatları)

Altın fiyatlarında yükseliş sürüyor. Altın alım satımı yapacaklar ve yatırımcılar merakla güncel altın fiyatlarını araştırıp takip ediyor. Peki, çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Yarım altın bugün kaç lira? İşte 20 Eylül 2024 çeyrek, ons, gram ve yarım altın satış fiyatları...

Haber Merkezi |

Altının ons fiyatı, tarihi zirvelere yakın seyrederken; ABD Merkez Bankası'nın (Fed) büyük faiz indirimi ile gelecekte indirimlerin devam edeceğine ilişkin işaretlerle haftayı artıda kapamaya hazırlanıyor.

2598 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı, saat 09.20 itibarıyla yüzde 0,42 yükselişle 2598 dolarda bulundu.

Ons altın ve dolar/TL'deki yükselişle yukarı yönlü hareketini sürdüren gram altın fiyatı, tüm zamanların en yüksek seviyesini 2847 liraya taşıdı. Gram altın, sabah saatlerinde yüzde 0,64 primle 2846 liradan alıcı buldu.

Ons altın rekor kırmaya devam ediyor

Ons altın, Fed'in güçlü faiz indiriminin ardından rekor kırmaya devam ediyor. FOMC'nin 50 baz puanlık faiz indirim kararını açıkladığı çarşamba günü 2600 dolar seviyesini test eden ons altın, haftanın son işlem gününde o zirveyi de aşarak 2612,75 doları gördü.

Sprott Asset Management'ın kıdemli portföy yöneticisi Ryan McIntyre, “Batı dünyasında önemli ölçüde az sahip olunduğu ve şu anda var olan birçok mali tehdide karşı koyabilecek birkaç varlıktan biri olduğu için altın konusunda çok olumlu olmaya devam ediyoruz. Faiz indirimlerinin ötesinde altın, ABD dolarının devam eden değer kaybından, birçok Batı ülkesinin istikrarsız mali durumundan ve diğer varlık ve kurumlardan bağımsız bir değer deposuna yönelik küresel arzudan da faydalanacaktır” dedi.

Analistler, yukarı hareketin ilk etapta 2619 dolara kadar devam edebileceğini belirtirken, buranın aşılması halinde 2636-2654 dolar aralığının yeni hedef olacağı öngörülüyor. 

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!