Altın kritik seviyenin altına geriledi: Gram altın ne kadar? 11 Aralık güncel altın fiyatları

Altının ons fiyatı yeniden önemli seviye olan 2000 doların altına gerilerken, gram altın da ons altına paralel hareket etmeyi sürdürüyor. Piyasalar bu hafta, ABD enflasyon verisini ve merkez bankası toplantılarını takip edecek. Kararların piyasalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

Haber Merkezi |

Ons altın fiyatı, cuma günü açıklanan ve bekletilerin üzerinde gelen ABD tarım dışı istihdam verisi sonrası baskılanırken, haftanın ilk işlem gününde yeniden kritik seviye olan 2000 doların altına sarktı. Piyasalar bu hafta, ABD enflasyon verisini ve merkez bankası toplantılarını takip edecek. Kararların ve verilecek mesajların, fiyatlamalar üzerinde etkili olması bekleniyor.

1988 - 2007 dolar aralığında hareket eden ons altın, saat 17.44 itibarıyla yüzde 0,67 kayıpla 1989 dolarda hareket ediyor. Teknik açıdan altının ons fiyatında 2020 ve 2050 dolar seviyeleri direnç, 1990 ve 1980 dolar seviyeleri destek konumunda bulunuyor.

ABD'de iş gücü piyasasından alınan ilişkin karışık sinyaller, ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına yönelik tahminleri zorlaştırdı.

Güçlü istihdam verilerinin, ilk etapta Fed'in şahin para politikasının sonuna geldiğine ilişkin beklentileri zayıflattığını aktaran analistler, buna karşın verilerin ABD ekonomisinde "yumuşak iniş" senaryosunu destekler nitelikte olduğunu belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, istihdam raporu verileri öncesinde Fed'in mart ayında politika faizinde indirimlere başlayabileceğine ilişkin ihtimal yüzde 60 iken, söz konusu verilerin ardından bu ihtimal yüzde 45'e geriledi.

Gram altında 'ons altın' baskısı

Gram altın fiyatı da ons altındaki düşüşün etkisiyle geriliyor. 1852 liraya kadar düşen gram altın, şu dakikalarda yüzde 0,70 kayıpla 1853 liradan alıcı buluyor. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 3 bin 60 liradan, cumhuriyet altını 12 bin 500 liradan satılıyor.

Cuma günü altının ons fiyatındaki azalışa paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü yüzde 1,1 düşüşle 1867 liradan tamamlamıştı.

Ev ve araba satışında yeni dönem: Sosyal medya fırsatçıları yandı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Dünyanın en pahalı ‘Muz’u satışa çıkıyor! Değeri 1.5 milyon dolar 10 soru 10 cevap: İşte Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'nin ayrıntıları... 2024'ün en iyi hibrit araçları belli oldu! İlk sıraya o model damgasını vurdu Türkiye'yi sarsan terörist saldırıların kronolojisi! 11 yılda neler yaşandı?