Altın fiyatlarında 'tahvil faizi' baskısı

Altının ons fiyatı, ilk işlemlerde 2000 doların üzerini test ederken; gram altın da yeni zirve denemelerinde bulunmuştu. Şu sıralarda ise altın fiyatları, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle baskı altında. Gözler çarşamba günü Fed'den gelecek mesajlarda olacak.

Haber Merkezi |

İSTANBUL / EKONOMİ

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasına yönelik haber akışlarının etkisiyle geçtiğimiz cuma günü, 15 Mayıs tarihinden bu yana ilk kez 2000 doların üzerini görürken; haftanın ilk işlem gününde yeniden 2000 doların üzerini test etti. 2006 dolara kadar yükselen sarı maden, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin etkisiyle kayba yöneldi ve 1990 dolara kadar geri çekildi. Ons altın, saat 17.30 itibarıyla yüzde 0,52 kayıpla 1995 dolarda işlem görüyor. 

İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmeler piyasaların odağında kalmaya devam ederken, ABD Merkez Bankasının (Fed) çarşamba günkü para politikası kararlarının piyasalar üzerinde oynaklığı artırabileceği bekleniyor.

Altının ons fiyatında teknik açıdan, 2000 ve 2020 seviyeleri direnç, 1980 ve 1960 puan destek konumunda bulunuyor.

Gram altında 'ons altın' etkisi

Altının gram fiyatı sabah saatlerinde, cuma günü görmüş olduğu tarihi zirve seviyesini test ederken; uzmanlar jeopolitik risklerin etkisiyle ons altındaki yükselişin, gram altına yeni zirve getirebileceğini belirtiyor. Sabah saatlerinde rekor seviyesi olan 1826 lirayı test eden gram altın, Türkiye piyasalarının kapanış saatinde ons altındaki kaybın etkisiyle yüzde 0,30 düşüşle 1811 liradan alıcı buldu. Aynı dakikalar itibarıyla çeyrek altın 2 bin 980 liradan, Cumhuriyet altını 12 bin 180 liradan satıldı.

Cuma günü, altının ons fiyatındaki artışa paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,09 artışla 1816 liradan tamamlamıştı.

Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!