ABD devi Türk bankalarında alım fırsatı bekliyor

Morgan Stanley, Türk bankacılık hisselerinde daha cazip bir giriş seviyesi beklentisi içinde olduğunu açıklarken, ekonomistler dolar/TL'nin 2025 yılı sonunda 45 seviyesinde olacağını öngördü.

Haber Merkezi |

Morgan Stanley ekonomistleri Hande Küçük ve Nida Iqbal tarafından hazırlanan yatırımcı notunda, “Türk bankaları için marjlarda dönüm noktası hikayesi devam ediyor ancak bu durum daha da ileriye itildi, bu yüzden daha cazip bir giriş noktası bekliyoruz” denildi.

Alım için fırsat oluşmasını beklediklerini ileten ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyonu düşürmeye odaklanmasıyla 3. çeyrekte ekonomide sıkılaşmanın artması için makroihtiyati tedbirlerin artmasını beklediklerini ve bankacılık üzerinde de rezervlerde daha yüksek gereksinimin marj görünümünde etkili olduğunu belirtti.

Dolar/TL’de yukarı yönlü risk bulunuyor

Ekonomistler, Türk bankalarında 2025-2026 net gelir tahminlerini yaklaşık yüzde 19 seviyesinde geri çekmişlerdi.

TL’de de 2024 yıl sonunda dolar karşısında 36 seviyesinde olan bir önceki tahminin güçlenme riskine dikkat çekilirken, 2025 yıl sonu dolar/TL beklentisi de 45 olarak açıklandı.

Türk bankaları için hedef fiyatlarını aşağı yönlü revize etti

Morgan Stanley raporunda şu değerlendirmeleri yaptı:

"Enflasyonun inatçı kalması nedeniyle ilk faiz indirimini 2025 birinci çeyrekte olacağı tahminini sürdürüyor. TCMB'nin enflasyonu düşürmeye odaklanması, 3. çeyrekte Türk bankaları için daha yüksek rezerv gereksinimleri gibi daha sıkı makro ihtiyati tedbirlerin uygulanması anlamına geliyor, bu da marj görünümünü olumsuz etkiliyor.

Fonlama maliyetleri, faiz indirimleri gerçekleşene kadar yüksek kalmaya devam ederken ve kredi büyüme tavanları yeniden fiyatlandırmayı sınırlarken, marj dönüşümü daha da ileriye itiliyor.”

Morgan Stanley ekonomistlerinin Türkiye ziyareti sonrasında yayınladığı raporda, bankaların hedef fiyatlarını aşağı çekti.

Bankalarda hedef fiyatlar ne oldu?

Morgan Stanley’nin bankalar için tavsiye ve hedef fiyatları şu şekilde oldu:

- Akbank (AKBNK) için hedef fiyat 95 TL'den 80 TL'ye, tavsiye "ağırlığını arttır" dan "eşit ağırlık"a indi.

- Garanti BBVA (GARAN) için hedef fiyatı 157 TL'den 156 TL'ye düşürdü, tavsiye de "eşit ağırlık" olarak korudu.

- İş Bankası C (ISCTR) için hedef fiyatı 21 TL'den 15 TL'ye düşürdü, tavsiyeyi "ağırlığını azalt" olarak korudu.

- Yapı Kredi Bankası (YKBNK) için hedef fiyatını 44 TL'den 37 TL'ye düşürdü, tavsiyesini "eşit ağırlık" olarak korudu.

Malatya 5.9'luk depremle sarsıldı: Prof. Dr. Görür'den ilk açıklama geldi... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Kaçak telefonda IMEI kırdırma devri bitti! Klonlanan hatlar tek tek kapanıyor Ünlü televizyon kanalı 155 kişiyi işten çıkardı, 27 yıllık programı kaldırdı Sözleri tepki çekmişti! Latif Aydemir, AK Parti'den istifa etti Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın