Petrol fiyatlarında gerilim etkisi sürüyor

Küresel enerji piyasalarında jeopoltik risk endişelerinin fiyatlaması devam ediyor.

Haber Merkezi |

Petrol fiyatları, yatırımcılar Orta Doğu'daki çatışmalar nedeniyle arz kesintileri yaşanabileceği beklentileriyle yükseldi.

İsrail'in ürettiği ham petrol oldukça az ancak piyasalar çatışmaların şiddetlenerek Ortadoğu'dan gelen arzı etkileyebileceği ve yılın geri kalanında arzda beklenen düşüşü daha da artırabileceği için endişeleniyor.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı %0.37 yükselerek 87.97 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD hafif ham petrolü %0.31 yükselerek 86.24 dolar seviyesinde işlem gördü.

Altın haftalık zirveye göz kırptı

Altın fiyatları, Fed yetkililerinin açıklamalarının ardından doların gerilemesiyle bir haftayı aşkın sürenin zirvesine yakın seyretti.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0.03 gerileyerek 1,860.24 dolar seviyesinde işlem gördü. ABD altın vadeli işlemleri 1,873.90 dolarda seviyesini korudu.

Asgari ücret ve emekli maaşı ne kadar zamlanacak? İşte masadaki oran... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Naci Görür, sosyal medyadan isyan etti: Söyleyen haddini bilmeli! Kimse ilk sırayı tahmin edemedi! Dünyanın en güçlü ve hızlı otomobilleri belli oldu Marmarabirlik zeytin alım fiyatlarını belirledi EPDK’dan kritik karar! Elektriğe gizli zam yolda!