ABD'de sondaj kule sayısı üçüncü haftasında da geriledi

ABD'de enerji şirketlerinin faaliyette bulunan petrol ve doğal gaz sondaj kule sayısı üst üste üçüncü haftasında sınırlı da olsa düşüş gösterdi.

Haber Merkezi |

Baker Hughes tarafından Foreks Haber ile paylaşılan rapora göre, 30 Ağustos ile sona eren bir haftalık dönemde ülkede petrol ve doğal gaz toplam sondaj kule sayısı 2 adet azalarak 583 oldu.

Sondaj kuleleri geçen yılın aynı dönemine göre 48 adet daha aşağıda bulunuyor.

Petrol sondaj kule sayısı değişmeyerek 483 olurken, doğal gaz sondaj kule sayısı 2 adet düşüşle 95 seviyesine indi. İki ürün için ortak çalışma yapan sondaj kuleleri değişmeyerek 5 olarak belirlendi.

Petrol üretimi için geleceğe yönelik öngörüleri belirleyen sondaj kulelerinin 563'ü karada, 19'u açık sularda, 1'i iç denizlerde yer aldı. Önceki haftaya göre sondaj kule sayısı karada 3 adet azaldı, açık sularda değişmedi.

Kanada ve Meksika Körfezi

Aynı hafta Kanada'da sondaj kule sayısı 1 adet artarak 220 seviyesine çıktı. Ülkede petrol kule sayısı değişmeyerek 153, doğal gaz kule sayısı 1 adet artışla 67 oldu.

Meksika'da sondaj kule sayısı değişmeyerek 17 olurken, Kuzey Amerika'nın tamamında 1 adet düşüşle 803 seviyesine geldi.

Özel hastane ve yenidoğan yoğun bakım sayıları son 10 yılda nasıl değişti? Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Yargıya ilişkin kanun teklifi Meclis’e geliyor! Oyuncu Vural Çelik'in ölüm nedeni belli oldu Erdoğan mesajı verdi, kulisler hareketlendi: Kaç bakan değişecek? Torun Center, belediye tarafından mühürlendi! Sebebi belli oldu