SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı

Bağımsız akademisyenlerden oluşan araştırma kuruluşu ENAG'a göre enflasyon eylül ayında yüzde 5,34 arttı.

Haber Merkezi |

Akademisyenlerin ve ekonomistlerin bağımsız biçimde oluşturduğu Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), eylül ayı enflasyon hesaplamasının sonucunu açıkladı.

ENAG Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) eylül ayında yüzde 5,34 oranında arttı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise yüzde 88,63 olarak gerçekleşti.

ENAG, E-TÜFE temmuz ayında yüzde 5,91, ağustos ayında da yüzde 3,47 oranında artmıştı. E-TÜFE’nin son 12 aylık artışı ise temmuzda yüzde 100,88, ağustosta da yüzde 90,35 olarak gerçekleşmişti.

Saat 10:00'da TÜİK tarafından Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri yayımlanacak. ENAG her ay TÜİK'ten hemen önce hesapladıkları enflasyon verilerini açıklıyor. 

SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Emekliler dikkat! Bankaların promosyon rakamları güncellendi Dev bankanın sistemleri çöktü! Müşterilerden 'hesaplarım sıfırlandı' iddiası Eylül ayı enflasyonu bugün belli olacak: Ekonomistler ne bekliyor? Asgari ücret, emekli, memur zammı ne kadar olacak? İşte olası rakamlar