Küresel piyasalarda günün yakından izlenen verileri

Küresel piyasalarda Cuma günü yayımlanan resmi verilerden seçmeler şöyle:

Çin:
- Konut fiyat endeksi temmuz ayında, haziran ayındaki yüzde 4.9 artış sonrasında, yüzde 4,8 arttı.
- Sanayi üretimi temmuz ayında, haziran ayındaki yüzde 4.8 düzeyinde sabit kaldı. Beklenti sanayi üretiminin yüzde 5,1 artmasıydı.
- Perakende satışlar temmuz ayında haziran ayındaki yüzde 1,8'lik düşüş sonrasında, yüzde 1,1 düştü. Beklenti endeksin yüzde 0,1 artması yönündeydi.

Fransa:
- Tüketici fiyat endeksi temmuz ayında, beklentileri karşılayarak, aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 0,9 arttı. Endeks haziran ayında aylık yüzde 0,4 ve yıllık yüzde 0,9 artmıştı.

Avrupa Birliği:
- Ticaret dengesi, beklenti olan 12,6 milyar euronun üzerinde, 21,2 milyar euro fazla verdi. Ticaret dengesi haziran ayında 9,4 milyar euro fazla vermişti.
- Gayri safi yurt içi hasıla ikinci çeyrekte, beklentileri karşılayarak, bir önceki çeyreğe göre yüzde 12,1 ve bir önceki yılın aynı çeyeğine göre yüzde 15 düştü.
- İstihdam ikinci çeyrekte, bir önceki çeyreğe göre yüzde 2,8 ve bir öncei yılın aynı çeyreğine göre yüzde 2,9 azaldı. Beklenti çeyreklik ve yıllık yüzde 1,7 düşüş olması yönündeydi.

ABD:
- Tarım dışı verimlilik İkinci çeyrekte, yüzde 1,5 artış yönünde olan beklentiyi aşarak, bir önceki çeyreğe göre yüzde 7,3 arttı.
- Perakende satışlar temmuz ayında, beklenti olan yüzde 1,9'luk artışın altında, aylık yüzde 1,2 arttı. Perakende satışlar haziran ayına yüzde 8,4 artmıştı.
- Sanayi üretimi temmuz ayında, beklentileri karşılayarak, aylık yüzde 3 arttı. Sanayi üretimi haziranda yüzde 5,7 artmıştı.
- Kapasite kullanım oranı temmuz ayında, beklenti olan yüzde 70,3'ün üzerinde, yüzde 70,6'ya yükseldi. Kapasite kullanımı haziranda yüzde 68,5 düzeyindeydi.
- Michigan tüketici hassasiyeti endeksi ağustos ayında, beklenti oaln 72 puanı aşarak, 72,8 puana yükseldi. Endeks temmuz ayında 72,5 puandaydı.

Doğal gaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım