ASO Başkanı Özdebir: Büyümenin kalitesini sanayi sektörü artırdı

Büyüme verilerini değerlendiren ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Çin’den sohra dünyanın en yüksek büyüme rakamına ulaşılmasının, pandemi sürecinin en az etkiyle atlatıldığını gösterdiğini bildirdi. Özdebir bu durumun, önümüzdeki döneme ilişkin pozitif büyüme beklentilerini güçlendirdiğini aktardı.

Haber Merkezi |

Sanayinin son çeyrekte yüzde 10.3, yılın tamamında ise yüzde 2 ile büyümeye önemli katkı sağladığını bildiren Nurettin Özdebir, büyümenin kalitesini sanayi sektörünün artırdığını vurguladı. Pandeliyle zayıflayan hizmet sektörünün, normalleşme başladığında kademeli olarak büyümeye katkı sağlayacağını vurgulayan Özdebir, “Sağlıklı bir büyümeye ulaşabilmek için öncelikli olarak enflasyon ve cari açıkla mücadele etmek gerekiyor. Önümüzdeki dönemde yavaş büyüme performansına razı olup, gelecek dönemlerde kademeli bir büyüme rakamına ulaşmak daha sağlıklı sonuçlar verecektir” dedi.

Başkan Özdebir, büyümenin küresel sermaye akımlarına dayandırılması yerine üretim ekonomisine dönüşme zorunluluğunun açıkça ortada olduğunun altını çizerek, “Türkiye ekonomisi ancak üretim odaklı, yüksek katma değer yaratan ve ithalata bağımlı olmayan bir üretim modeli ile sağlıklı bir büyümeye kavuşacaktır” ifadelerini kullandı.

İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri