ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvuruları mart ayından beri ilk kez yükseldi

ABD’de ilk kez işsizlik maaşı başvurusu yapan sayısı mart ayından bu yana ilk kez artarak 1 milyon 416 bin kişiye yükseldi.

ABD Çalışma Bakanlığı’nın açıkladığı işsizlik verilerine göre, 17 Temmuz haftasında ilk defa işsizlik maaş almak için başvuranların sayısı 1 milyon 416 bin kişiye yükseldi. İlk defa işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı haftalık 109 bin kişi artarak beklenti olan 1 milyon 300 bin kişinin üzerinde kaldı.

Ülkeden devam eden işsizlik maaşı başvuruları 10 Temmuz haftasında, bir önceki hafta görülen 17 milyon 304 bin kişiden, 16 milyon 197 bin kişiye geriledi.

4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları 17 Temmuz haftasında, 1 milyon 376 bin kişiden 1 milyon 360 bin kişiye geriledi.

Özgür Erdursun, asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!