Yeni mahsul kırma-çizme zeytin 60-70 TL bandında satışa çıktı

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, zeytin hasadıyla birlikte yeşil zeytin satışa çıktı. Yeni mahsul zeytin 60-70 TL bandında satışa sunuldu.

Haber Merkezi | İHA |

Bandırma’da evleri ve işletmelerde sofraların vazgeçilmez lezzeti olan kırma zeytin mesaisi başladı. 1985 yılından beri Bandırma’da esnaflık yapan Ali Baltalı, bu sezon zeytin satışıyla ilgili önemli bir yenilik sundu. Kendi işletmesinde satışa sunduğu yeşil zeytinleri, müşterilerin talebine göre kırma veya çizme olarak hazırlıyor, böylece vatandaşları zahmetten kurtarıyor. Özellikle yeni aldığı makine ile satışlarını iki kat artıran Baltalı, zeytin işlemede hız ve kolaylık sağlıyor. Baltalı, "Bu yıl zeytin hasadında olumlu bir tablo var. Geçen yıl yaşanan kuraklık, Güney Marmara Bölgesi’nde kalite ve rekolte kaybına yol açarken, bu sezon hava şartlarının zeytin ağaçlarının çiçeklenme dönemine uygun gitmesi çiftçiyi umutlandırdı. Rekolte artışıyla birlikte bahçelerden toplanan yeşil zeytinler, işletmelerde kırma ve çizme işlemlerine tabi tutuluyor. Şu an yeşil zeytinin kilosu 60-70 TL arasında değişiyor" dedi.

Kırma zeytinin kilosu 60-70 TL

Ali Baltalı, satışa sunduğu zeytinlerin Güney Marmara ve Ege Bölgesi’nden özenle seçildiğini belirterek, "1985’ten beri bu işi yapıyorum. Bu yıl zeytin çok verimli. Geçen yıl kuraklık yüzünden kalite düşmüştü ama bu sene durum farklı. Zeytinin kilosunu 60-70 TL’den veriyoruz, bu fiyat tarladan toplasan zarara gidecek kadar uygun. Ayrıca, bizden zeytin alan müşterilerimizin zeytinlerini ücretsiz olarak kırma ve çizme işlemiyle hazırlıyoruz" diye konuştu.

İlk mahsullerini Manisa’nın Akhisar ilçesinden getirdiğini belirten Baltalı, ilerleyen zamanlarda Güney Marmara’dan da zeytin satışına başlayacaklarını ekledi.

Yeşil zeytinin lezzetini artırmanın püf noktaları

Yeşil zeytinin lezzetini artırmanın püf noktasını da paylaşan Baltalı, "Kırma ve çizme işlemi yapılan zeytinler, 10 gün içinde doğal olarak olgunlaşır. Bu süreçte bidonlardaki suyu 2-3 kez değiştirmek, üzerine limon tuzu, tuz ve limon eklemek, zeytine hafif acımsı ve lezzetli bir tat kazandırır" dedi.

'Süheyla Yılmaz ile Paranın İzinde' hafta içi her gün 13.00'de NBE TV'de... Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler