Vergi Uzmanı Ozan Bingöl: Cumhurbaşkanı bir müdahalede bulunmazsa Temmuz'da fiyatlar uçacak

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, Ekonomi Gazetesi yazarı Alaattin Aktaş'ın akaryakıt fiyatlarındaki zamların nedeni ile ilgili paylaşımı üzerine gelecek vergi artışlarına dair endişelerini ifade eden bir açıklama yaptı.

Haber Merkezi |

Bingöl, eğer Cumhurbaşkanı bir müdahalede bulunmazsa 3 Temmuz'da akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) otomatik bir artışın gerçekleşeceğini belirtti.

Bu artışın yüzde 7,87 oranında olacağını ve katma değer vergisi (KDV) ile birleştiğinde toplamda yüzde 2,5 ile yüzde 3 arasında bir vergi yükü artışına yol açacağını vurguladı.

Benzinde 4 lira üzerinde artış bekleniyor

Bu durumun, özellikle benzinde büyük bir fiyat artışına neden olacağını ve pompa fiyatlarında dört lira üzerinde bir artış beklendiğini dile getirdi.

Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? İşte liste... Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı