Vatandaşlara afet bildirimi için Ulusal Mobil Uyarı Sistemi kuruluyor

Afet ve acil durumlarda, kamu düzeni, milli güvenlik ve ulusal siber güvenliğe tehdit oluşturabilecek durumlarda, mobil ve elektronik haberleşme şirketlerinin abonelerine yönelik uyarılar yapmaları amacıyla BTK koordinasyonunda Ulusal Mobil Uyarı Sistemi kurulacak.

Haber Merkezi |

ANKARA (DÜNYA)

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun, Ulusal Mobil Uyarı Sisteminin Kurulmasına ve İşletilmesine İlişkin yönetmeliği Resmi Gazete’de yayınlandı.

Yönetmeliğe göre, afet ve acil durumlarda, kullanıcılar ve aboneler; CMAS, SMS, CBS ve çağrı öncesi anonsu gibi uygun yöntemlerle uyarılacak.

İşletmeciler, ulusal mobil uyarı sistemi tarafından kendilerine gönderilen uyarı bildirimlerini, yönetmelikte belirtilen hususlara uygun şekilde, tanımlanmış süreler ve performans kriterleri dâhilinde, eksiksiz ve ücretsiz olarak gönderilmesini sağlayacak teknik altyapıyı kuracaklar.

İş GYO, Marmara Park AVM’nin arsasını satıyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor