Varank: Türkiye imalat sanayisi öncülüğünde üreterek büyümeye devam ediyor

Bakan Varank, 2020 yılının 4. çeyreğinde makine ve teçhizat yatırımlarındaki yüzde 38,7'lik artışın, imalat sanayisinin büyümeye devam edeceğinin göstergesi olduğunu kaydetti.

Haber Merkezi | AA |

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, imalat sanayisinin 2020 yılının 4'üncü çeyreğindeki yüzde 10,5'lik büyümeyle GSYH'ye en çok katkı sağlayan sektör olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin imalat sanayisi öncülüğünde üreterek büyümeye devam ettiğini ve bunun en güzel tarafının ise üretimdeki artışın istihdama da yansıması olduğunu belirten Varank, "2020 yılının 4. çeyreğinde makine ve teçhizat yatırımlarındaki yüzde 38,7'lik artış, imalat sanayisinin büyümeye devam edeceğinin göstergesi." açıklamasında bulundu.

İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri