Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Tarım ve Orman Bakanlığı açıklama yaptı

Ünlü bir köftecinin ürünlerinde domuz eti tespit edildiğine yönelik iddiaların ardından gözlerin çevrildiği Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Haber Merkezi |

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklıyor. Ünlü bir köftecinin ürünlerinde domuz eti tespit edildiği iddiaları gündemdeki yerini korurken dün de konuyla ilgili bir belge paylaşıldı. Ancak söz konusu köftecinin ifşa listesinde yer almaması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, bir yemek zincirinin pişmiş köftesinde domuz eti tespit edilmesi ve firmanın adının kamuoyuna uzun bir süre açıklanmamasına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, "Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır" dedi.

Bir yemek zincirinin pişmiş köftesinde domuz eti tespit edildiği iddiası kamuoyunda tepkilere yol açtı. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde ünlü yemek zincirinin iki farklı şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edildiği öne sürülürken, firmanın adının açığa çıkması üzerine Bakanlık konuyla ilgili açıklama yaptı.

"Denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecin tamamlanmasının ardından yayımlanıyor"

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Gıda güvenilirliğini sağlamak ve kamu sağlığını korumak, Anayasa ve kanunlarımızın Bakanlığımıza verdiği temel bir görevdir. Bu kapsamda Bakanlığımız hem tüketicimizin hem de üreticimizin hak ve menfaatlerini korumakla mükelleftir. Yeni Gıda Kamuoyu Duyurusu Sistemimizde 8 binden fazla gıda denetçimizle yaptığımız rutin ve anlık denetimlerde ortaya çıkan her türlü uygunsuzluk, teknik sürecinin tamamlanmasının ardından yayımlanmaktadır. Uygunsuzluk tespit edilmesi halinde toplatma, idari para cezası ve üretimin askıya alınması gibi yaptırımların yanı sıra uygunsuzluğun insan hayatını ve sağlığını tehdit etmesi halinde ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmaktadır. Bu idari işlemler Anayasamızın 125. maddesi gereği yargı denetimine tabidir. Yargı kararları idarenin bütün unsurları bakımından bağlayıcıdır. Bakanlığımız kamu sağlığını koruma konusunda görev ve yetkilerini bu ilkeler doğrultusunda kararlılıkla ifa etmeye devam edecektir.”

Türkiye’nin en zengin 28 iş insanı belli oldu! Forbes açıkladı, liste güncellendi: Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ünlü köftecide domuz eti iddiası: Bakanlıktan açıklama İş dünyası zam için harekete geçti! Asgari ücret tartışmaları başladı Fed tutanakları: Üyelerin büyük çoğunluğu faiz indirimini destekledi Honda, 1,7 milyon aracını geri çağıracak