TÜRKONFED’den KOBİ’ler için 10 adımlık hareket planı

TÜRKONFED’in KOBİ’lerin Gümrük Birliği Anlaşması güncellenme sürecinde aktif rol üstlenmesi ve bu süreçten azami fayda sağlamaları amacıyla başlattığı “KOBİ’ler İçin Gümrük Birliği” projesinde 10 maddelik bir hareket planı hazırladı.

Osman KILIÇ

TÜRKONFED’in KOBİ’lerin Türkiye ve Avrupa Birliği arasında devam eden Gümrük Birliği Anlaşması güncellenme sürecinde aktif rol üstlenmesi ve bu süreçten azami fayda sağlamaları amacıyla başlattığı “KOBİ’ler İçin Gümrük Birliği” projesinin kapanış toplantısında 10 maddelik bir hareket planı ortaya konuldu.

10 maddelik hareket planı ise şöyle sıralandı; “KOBİ Başlığı, Uyuşmazlıkların Giderilmesine Yönelik Etkin Mekanizmaların Oluşturulması, Sürekli Ticaret ve Yatırım Gözetimi, Gümrük Birliği’nin Uygulanması, Hizmet ve Tarım Sektörlerinin Dahil Edilmesi, Doğrudan Yabancı Yatırım, Vize Serbestisi, Kamu Alımlarının Dahil Edilmesi, KOBİ’ler için Tek Durak Noktası, İklim, Dijitalleşme ve Sürdürülebilir Kalkınma yer aldı.

“Gümrük Birliği, AB’ye de fayda sağlayacaktır”

Toplantıda konuşan TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Avcı, “AB ile entegrasyon sürecinin yapı taşlarından olan Gümrük Birliği’nin modernizasyon yoluyla derinleştirilmesi ve güncellenmesinin kısa vadeli jeopolitik ve siyasi gündemin bir parçası olarak değil, iki tarafın uzun vadede stratejik bir hedefi olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum” dedi. Avcı, Abinin etkisi güncellenmiş bir Gümrük Birliği Anlaşması aracılığıyla genişlemesinin, uluslararası ticaretteki zorlu dönemde AB’ye de döngüsel ekonomi oluşturma ve iklim nötr olma hedefleri yolunda önemli faydalar sağlayacağını dile getirdi.

Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında