Türkiye İstatistik Kurumu danışma kurullarını lağvetti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bir önceki başkan döneminde kurulan ekonomist ve uzmanlardan oluşan danışma kurullarını lağvetti.

Haber Merkezi |

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bir önceki başkan döneminde kurulan ekonomist ve uzmanlardan oluşan Danışma Kurullarını lağvetti.

DÜNYA’nın edindiği bilgiye göre, ekonomist ve uzmanlardan oluşan kurul üyeleri TÜİK’ten önce aranıp “sözlü olarak”, “danışma kurullarından vazgeçilmesinin düşünüldüğü” bilgisi verildi.

Daha sonra ise kurulların lağvedileceği haberi basına yansıyınca, üyeler yeniden aranarak “kurulların lağvedildiği” kesin bir dille bildirildi.

Danışma kurullarının 2022’de aktif hale getirilip getirilmeyeceğinin ise yeniden değerlendirileceği alınan bilgiler arasında.

TÜİK, vekaleten başkanlık görevini yürüten Ahmet Kürşad Dosdoğru döneminde verilerde şeffaflık ve iyileştirme sağlamak amaçlarıyla söz konusu danışma kurullarını kurma kararı almıştı.

Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı Hangi banka ne kadar faizsiz kredi veriyor? İşte liste...