“Dönüşen Liderlik Zirvesi” gerçekleşti

Reel sektör, finans dünyası ve akademi, bu yıl 3.'sü düzenlenen “Dönüşen Liderlik Zirvesi”nde bir araya geldi. Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden 150 CEO’nun katıldığı zirvede hem dalgalı denizde şirketlerin nasıl bir rota çizeceği ele alındı, hem yeni trendler tartışıldı. “Makronun Baskısında Mikroyu Yönetmek” temasıyla gerçekleştirilen zirvenin buluşma noktası Sapanca oldu.

Haber Merkezi |

Türkiye ekonomisinin en büyük reel sektör buluşmalarından biri “Dönüşen Liderler Zirvesi” hafta sonu 150 CEO’nun katılımıyla Sapanca’da gerçekleştirildi. EKONOMİ Gazetesi ev sahipliğinde PwC Türkiye’nin içerik işbirliğinde ve Sabancı Holding Ana Sponsorluğu’nda 3.'sü gerçekleştirilen zirve, Elite World Grand Sapanca’da, “Makronun Baskısında Mikroyu Yönetmek" temasıyla yapıldı.

Zirvede, iş ve akademi dünyasının önde gelen isimleri, görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Gün boyu süren zirve kapsamında düzenlenen oturumlarda; iş dünyasının ihtiyacı olan rota belirlenmeye çalışılırken, yerelden küresele uzanan başarı hikâyelerinden döngüsel ekonomiye, rekabetin değişen yüzünden riski anlama ve yönetmeye kadar çok sayıda başlık ele alındı.

EKONOMİ Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Güldağ, Yazı İşleri Müdürü Handan Sema Ceylan ve PwC Türkiye Kıdemli Ortağı Cenk Ulu’nun hoşgeldin konuşmalarıyla başlayan zirvenin akışını ise Dr. Barış Esen yönetti.

Zirvenin açılış konuşmasını Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper gerçekleştirirken, ekonomistler; Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Eski TCMB Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, TOBB ETÜ Öğretim Üyesi ve EKONOMİ Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Fatih Özatay ile TSKB Baş Ekonomisti Burcu Ünüvar güncel ekonomik verileri değerlendirdi.

 Prof. Dr. Ali Hakan Kara’nın zirvede yaptığı konuşmada, “Para politikası uzun süre sıkı kalacak. Bu aşamada yumuşak iniş senaryosu temel olacak. Sert bir iniş beklemiyorum. En önemli konu programın sürdürülebilirliği” tespiti gündeme damgasını vurdu.

Zirve’nin, ana sponsorluğunu Sabancı Holding’in üstlenirken, içerik partneri PwC Türkiye, etkinlik sponsoru Eksim Holding ile Cengiz Holding şirketlerinden Eti Bakır, oturum sponsoru Hepsiburada, iletişim sponsoru Türk Telekom, destek sponsorları Agro-Tech, Ağaoğlu, İşkur Holding, Evyap, Fersan, MKSDevO, Kariyer.net, Rönesans Gayrimenkul, TSKB, özel sponsorları Yayla, SushiCo, CVS Hava Kent-Portföy, Cerebrum Tech ve The Purest Solutions oldu. Dönüşen Liderlik Zirvesi, Anadolu Efes’in yüksek katkılarıyla gerçekleştirildi.

Yılın yorgunluğunu aktivitelerle attılar

Dönüşen Liderlik Zirvesi’nin katılımcıları bir taraftan güncel gelişmeleri ele alırken, bir taraftan da günün yorgunluğunu çeşitli aktivitelerle çıkardılar. Düzenlenen farklı farklı workshop’larda hünerlerini sergilediler. SushiCo’nun sponsorluğunda düzenlenen “Suşi Workshop”unda (yukarda) yorgunluklarını attılar. Öte yandan CVS Hava Kent-Porföy Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş’un destekleriyle zirveye katılan CEO’larla röportajlar gerçekleştirildi. Bu röportajlar, Nasıl Bir Ekonomi TV YouTube kanalından çok kısa bir süre sonra izleyicisi ile buluşacak.

Zirve, gala gecesi ve ardından Zafer Algöz ve Can Yılmaz’ın “Burada Olan Burada Kalır” isimli gösterisiyle son buldu.

Yayına hazırlayanlar: Aysel Yücel, İmam Güneş, Merve Yiğitcan, Selenay Yağcı, Yener Karadeniz, Barış Sedef

Fotoğraflar: Mehmet Bars

İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Türkiye, rekabetçilik endeksinde son beş yılda geriledi Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor: İşte yıl sonu için beklenen zam oranı... Zeytinyağında 'var yılı'na girildi: Fiyatlar nasıl etkilenir, düşüş görülür mü? Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde