Türk girişiminden günde 1 milyondan fazla test yapabilecek protokol

Dr. Oğuzhan Atay'ın kurucusu olduğu ABD merkezli BillionToOne, günde 1 milyondan fazla COVID-19 testi yapabilecek bir protokol geliştirdiğini duyurdu.

ABD merkezli BillionToOne, günde 1 milyondan fazla COVID-19 testi yapabilecek bir protokol geliştirdiğini duyurdu. Dr. Oğuzhan Atay, David Tsao ve Sukrit Silas tarafından 2016’da kurulan BillionToOne, geliştirdiği yeni test protokolüyle günde 1 milyondan fazla test kapasiteye ulaştı. Böylelikle ABD’de ve tüm dünyada COVID-19 test sayısının artması ve vakaların daha hızlı tespit edilmesiyle birlikte salgının önüne geçilmesi hedefleniyor.

FDA onayından sonra satışa başlanacak

Tüm dünyada mevcut COVID-19 testlerinin hacminin yetersiz olduğu ve hızlı bir şekilde tüm vakaları tespit etmek için uygun olmadığı biliniyor. Diğer testlere göre çok daha verimli bir şekilde çalışan BillionToOne’ın COVID-19 test kitleri, FDA onayından sonra ABD’de satışa sunulacak.

Girişim geçen ay Seri A turunda Hummbingbird Ventures ve Neotribe Ventures’in liderliğinde 15 milyon dolar yatırım da almıştı. 

İkinci el otomobil satışında yeni dönem başlıyor Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İş GYO, Marmara Park AVM’nin arsasını satıyor İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler?