Teşvikli yenilenebilir enerji yatırımlarında yeni dönem

Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırımlarda destekleme unsurları yeniden belirlenirken, lisanssız rüzgar enerjisi santralleri (RES) yatırımlarında jeneratör ve türbin ithalatı teşvik dışı kaldı.

Haber Merkezi |

Hüseyin GÖKÇE

ANKARA- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararın Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’in, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik teşvik belgesi kapsamında yapılan yatırımlarda destekleme unsurlarını yeniden belirledi.

Buna göre, güneş enerjisi santral (GES) yatırımlarında teşvikli ithalat dışında bulunan güneş enerjisi panellerine, güneş enerjisi paneli taşıyıcı konstrüksiyon sistemleri de eklendi.

Ayrıca, lisanssız rüzgar enerjisi santrallerinde (RES) bağlantı anlaşmasındaki sözleşme gücü ile sınırlı olmak kaydıyla, yurt dışından temin edilecek kanat, jeneratör ve türbinler, teşvik imkanlarından yararlanamayacaklar.

Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü!