TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası finansal işbirliğine imza attı

SAMA ve TCMB arasındaki işbirliğini artırmak için bir Mutabakat Zaptı imzalandı. İmzalanan mutabakat için SAMA, "finansal teknolojilere" yönelik açıklamasını yaparken, TCMB "teknik çalışmaların planlandığını" belirtti.

Haber Merkezi |

Suudi Arabistan Merkez Bankası (SAMA) ve Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) iki merkez bankası arasındaki işbirliğini artırmak için bir Mutabakat Zaptı imzaladığı açıklandı.

SAMA'dan yapılan açıklamada, "Bu Mutabakat Zaptı, iki kurum arasında finansal istikrar ve finansal teknolojilere odaklanan bir çerçeve oluşturuyor" denilirken, şu bilgiler verildi:

“SAMA Başkanı Ayman Al-Sayari ile TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan arasında, 3 Eylül 2024 Salı günü Riyad'da düzenlenen 24Fintech konferansı kapsamında düzenlenen toplantıda imzalandı.”

TCMB'den yapılan açıklamada, "Söz konusu anlaşma kapsamında iki ülke merkez bankası arasında iş birliğinin güçlendirilmesi ve merkez bankacılığı alanında kurumsal çerçevede teknik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır" denildi. 

Bankaların promosyon yarışı kızıştı: Emeklilere uyarı geldi: 'Acele etmeyin' Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Birleşik Krallık bu Türk yatırımını konuşuyor: 1 milyar sterlinlik yatırım İstanbul’dan daire fiyatına Roma'dan ev alınıyor 2024'te mi 2025 yılında mı emekli olunmalı? Özgür Erdursun yanıtladı Yurt dışından telefon almanın masrafı ağırlaşıyor!