SPM: İşsizlik 0,5 puan düşecek

Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi, ağustos ayında işsizlik oranının 0,5 puan azalacağı tahmininde bulundu.

Haber Merkezi |

İşgücü piyasaları göstergelerine dair isabetli tahminleri ile tanınan Sosyal Politikalar Araştırma Merkezi (SPM), ağustos ayında işsizlik oranının temmuz ayına göre 0,5 puan azalarak yüzde 11,6 olarak gerçekleşeceğini tahmin etti.

SPM, tarım dışı işsizlik oranının da azalarak yüzde 13,2 olarak gerçekleşeceğini öngörürken; mevsimsellikten arındırılmış tarım dışı işsizlik oranının 0,2 puan azalarak yüzde 13,7 olarak gerçekleşeceğini hesapladı.

İstihdam oranının 0,3 puan artışla yüzde 46,1 seviyesine ulaşacağını bildiren SPM, Ağustos-2021 ayında sanayi istihdamının ise ufak bir azalmayla 5 milyon 832 bin kişi düzeyine inmesini bekliyor.

İPA Başkanı Gökce: Türkiye, organize suçta Avrupa'da birinci Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Rifat Hisarcıklıoğlu'dan ücret artışı için gelir vergisi çağrısı Ev alacaklar dikkat! Konut kredisinde faizler düştü: Başvuru şartları neler? Meteoroloji'den 14 il için sarı kodlu uyarı: Kuvvetli yağış geliyor TOKİ yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor! İşte başvuru tarihleri