Son dakika... Kapasite kullanımında düşüş sürüyor

Son dakika... Kapasite Kullanım Oranı, bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak, ağustos ayında yüzde 75,4 seviyesinde gerçekleşti. KKO, temmuzda 0,4 puan azalmıştı. Böylelikle, öncü veri Mart 2023'ten bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Haber Merkezi |

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2024 yılı Ağustos ayında, imalat sanayinde faaliyet gösteren 1763 iş yeri tarafından İktisadi Yönelim Anketi’ne verilen yanıtlar toplulaştırılarak değerlendirdi. Buna göre, mevsimsel etkilerden arındırılmamış Kapasite Kullanım Oranı (KKO), bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak yüzde 75,4 seviyesinde gerçekleşti.

İmalat sanayi genelinde mevsimsel etkilerden arındırılmış Kapasite Kullanım Oranı (KKO-MA), ağustos ayında bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 75,7 seviyesinde gerçekleşti.

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”