Senetli telefon satışlarında da taksit 3’e indi

BDDK’nın değeri 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonlarının taksit sayısını 6’dan 3’e indirmesinin ardından, perakende mağazalarda senetli veya senetsiz telefon satışlarında da taksit sayısı 3’e indirildi.

ANKARA (DÜNYA) 

Ticaret Bakanlığı’nın Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Yönetmeliğin perakende işletmeler tarafından, senetli veya vade farkı konularak borcun taksitlendirilmesiyle ilgili şartları düzenleyen hükümleri değiştirildi.

Buna göre vade; fiyatı 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonu satışında 3 ay, video, kamera ve ses sistemi gibi elektronik eşya ve tablet bilgisayar satışları ile fiyatı 3 bin 500 liranın üstünde olan telefon satışında 6 ay, diğer elektrikli ev aletleri ve mobilya satışında 18 ay olarak uygulanacak.

Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında