Sağlık Bakanlığı'na sınavsız personel alınacak

Sağlık Bakanlığı'na temizlik, güvenlik-koruma ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmadan doğrudan noter kurasıyla belirlenebilecek.

ANKARA (DÜNYA)- Koronavirüs salgını sebebiyle Sağlık Bakanlığı'nın ihtiyaç duyacağı, temizlik, güvenlik, koruma, bakım-onarım işçileri sınavsız olarak noter kurasıyla alınabilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte, Sağlık Bakanlığı’nın personel ihtiyacını acil karşılayabilmesi için değişiklik yapıldı.

Yönetmeliğe eklenen geçici 5’inci madde ile 2020 yılı içinde Sağlık Bakanlığında; temizlik, güvenlik-koruma ile bakım ve onarım hizmetleri için alınacak işçiler, sınava tabi tutulmadan doğrudan noter kurasıyla belirlenebilecek.

Talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasında açık işçi sayısı kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday doğrudan kurayla belirlenecek. Sağlık Bakanlığı, yaptığı incelemede asıl adayın gerekli niteliği taşımadığını tespit ederse, yerine sırasıyla yedek adaylardan alım yapılacak.

İBB’den 100 bin öğrenciye 15 bin TL burs! İşte İBB burs şartları ve detayları... Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Panda diplomasisi enflasyona takıldı! Bir servet yediler Kalp krizi geçiren Metin Arolat’ın fenalaşıp düştüğü anlar ortaya çıktı! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin hastaneye kaldırıldı Türk Telekom, EMEA’da “Yatırımcı İlişkilerinde En İyi Şirket” seçildi