Prof. Dr. Hakan Kara grafiklerle açıkladı! Ekonomide daralma doğru yolda mı?

Prof. Dr. Hakan Kara, açıklanan son veriler üzerinden üretim ve tüketim karşılaştırması yaptı. Karşılaştırmada Kara, ekonominin yanlış bölgeden yavaşladığını belirtti.

Haber Merkezi |

Dün açıklanan sanayi üretim verilerinde sert daralma görülmüştü. Sanayi üretiminin ağustos ayında aylık bazda yüzde 1,6 oranında azaldığı, yıllık bazda yüzde 5,3 daraldığı görülmüştü. Sanayi üretimdeki daralma, Şubat 2023'ten bu yana en sert yıllık düşüş olmuştu.

Bugün açıklanan TÜİK Ticaret Satış Hacim Endeksi, ağustos verilerinde ise perakende sektöründeki son 6 ayın en hızlı artışı görülmüştü.

“Yavaşlama yanlış yerde”

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, bu verileri karşılaştırdı.

Üretim ve tüketime yönelik verilerde, ekonomide görülen daralmaya dikkat çeken Kara, yavaşlamanın yanlış alanda olduğunu belirtti.

Kara, paylaşımında karşılaştırmayı şu şekilde yorumladı:

Ekonomi yavaşlıyor ama yanlış yerden yavaşlıyor.”

Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları