Prof. Dr. Hakan Kara: Çalışanlar enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor

Türk-İş’in açıkladığı açlık ve yoksulluk sınırı verileri, temmuz ayında da yükselişini sürdürürken, asgari ücretin açlık sınırıyla farkının açılmasına Prof. Dr. Fatih Özatay ve Prof. Dr. Ali Hakan Kara yorum yaptı.

Şeyda Uyanık |

Türk-İş, temmuz ayı açlık ve yoksulluk verilerini açıkladı.

Açlık sınırı ile asgari ücretin arasındaki fark açıldı

17 bin 2 TL olan asgari ücret ile 19 bin 234 TL olan açlık sınırının arasındaki fark 2 bin liranın üzerine çıktı.

Temmuz ayında beklenen ara zammın yapılmamasıyla çalışanların da enflasyon karşısındaki erimesi dikkat çekti.

Prof. Dr. Fatih Özatay, sosyal medya hesabından açlık sınırı ve asgari ücret farkına yaptığı yorumda, “Asgari ücret temmuzda açlık sınırından %11.6 daha düşük. Çalışanların çoğunu açlık sınırının çok altındaki bir asgari ücrete mahkûm eden bir ekonomi programı ne kabul edilebilir ne sürdürülebilir...” dedi.

Çalışanlar enflasyona eziliyor

Prof. Dr. Ali Hakan Kara da X platformundan paylaştığı grafikle birlikte, “Son dönemde fiyat artışlarındaki yavaşlamaya rağmen çalışanlar enflasyon karşısında ezilmeye devam ediyor” dedi.

Kara, ayrıca vergi paketine yönelik de yaptığı değerlendirmede, "Meclise balık olarak giren vergi paketi kılçık olarak çıktı. Oysa balık olarak kalabilseydi, merkez bankasının daha erken ve hızlı faiz indirimi mümkün olacak, toplum bundan kazançlı çıkacaktı" yorumunu yaptı. 

Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor? “Fed’in faiz indirimi Kamala Harris’i ABD’nin 47. Başkanı yaptı”