Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinde değişiklik

Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre, denetimlerde sorumluluk üreticiye ait olacak. Üreticinin Türkiye dışında olması halinde ise yetkili temsilci veya ithalatçı muhatap alınacak.

ANKARA

Ticaret Bakanlığı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. 12 Haziran 2014 tarihli yönetmelik yürürlükten kaldırılırken, yeni yönetmelikte eski hükümlerin büyük çoğunluğu korundu.

Buna göre, denetim sonucunda ortaya çıkan aykırılıklarda sorumluluk, dağıtıcının teknik düzenlemelerde yer alan yükümlülükleri saklı kalmak üzere, üreticiye ait olacak. Üreticinin Türkiye dışında olması halinde ise yetkili temsilci veya ithalatçı muhatap alınacak.

Satışlar patladı ancak... 1 milyon TL'nin altında elektrikli model var mı? Piyasaların kilidini mumlar açar En güvenilir ve uzun ömürlü 26 araba markası belli oldu! Ağabeyin kolundaki ısırık Narin'e mi ait? Adli Tıp raporu çıktı Kayıp Narin'in ağabeyi gözaltında: Kolundaki ısırık izleri dikkat çekti ABD'li çip üreticisi Nvidia'nın geliri beklentileri aştı