New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

Haber Merkezi | AA |

Kapanışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,3 azalışla 33.951,52 puana indi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,52 azalarak 4.365,69 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 1,21 kayıpla 13.502,20 puana geriledi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Kongre'de yaptığı sunumda, faiz oranının bu yıl biraz daha artırılacağının sinyalini verirken, pay piyasalarında negatif bir seyir izlendi.

yapay zeka ile ilgili hisse senetlerindeki azalış endekslerdeki düşüşte etkili olurken, Nvidia hisselerindeki yüzde 2'ye yakın, Microsoft hisselerindeki yüzde 1,3 ve Google'ın ana kuruluşu Alphabet'in hisselerindeki yüzde 2'nin üzerinde değer kaybı dikkati çekti.

Barclays'in not indirimi sonrası Tesla hisseleri yaklaşık yüzde 5,5 düşerken, ABD Federal Ticaret Komisyonunun dava açmasının ardından Amazon'un hisselerinde de yüzde 1'e yakın azalış görüldü.

Çelik üretimi dünyada düştü, Türkiye’de yükseldi Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! Milyonlarca iPhone kullanıcısını sevindiren gelişme: Önümüzdeki hafta geliyor Milyonları ilgilendiriyor: En düşük memur maaşı kaç TL olacak? İşte tahminler BYD, Türkiye'deki fabrikası için Fransız şirketle anlaştı Vural Çelik'in ailesi sessizliğini bozdu! Gülse Birsel'e yanıt verdiler