Malezya 1MDB skandalına ilişkin 6 yeni dava açtı

Malezya, Malezya Kamu Kalkınma Fonu’nun (1MDB), dolandırılması ile ilgili 6 yeni dava daha açtı.

Haber Merkezi |

Malezya, skandallarla boğuşan devlete ait yatırım fonu 1MDB’nin dolandırılması ile bağlantılı olarak varlıklarını geri almaya çalışırken, JPMorgan, Chase & Co. ve Deutsche Bank gibi kuruluşlara karşı dava açtı.

Ayrıca, eski başbakan Datuk Seri Najib Razak, eski Hazine genel sekreteri Tan Sri Mohd Irwan Serigar'ın yanı sıra eski 1MDB CEO'lar Datuk Shahrol Ibrahim Halmi ve Arul Kanda Kandasamy gibi şahıslara da dava açıldığı belirtildi.

Malezya Maliye Bakanlığı pazartesi günü yaptığı açıklamada, 1MDB'nin iki yabancı finans kurumu da dahil olmak üzere dokuz isimsiz kuruluşa altı dava açtığını ve dolandırıcılık ve fonu dolandırmak için komplo dahil olmak üzere 25 kişiyi çeşitli suçlardan dava ettiğini duyurdu. Bloomberg’in konuya yakın bir kaynağa dayandırdığı haberinde, dava edilen küresel firmaların JPMorgan ve Deutsche Bank olduğu belirtildi.

Davada talep edilen tazminat toplamı 4,92 milyar dolar.

Geçtiğimiz yıl dolandırıcılık olayındaki payı sebebiyle uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs 3,9 milyar dolar, Deloitte ise 80 milyon dolar tazminat ödemişti.

Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi