Kurtuluş Altun DÜNYA'da

GABORAS CEO'su Kurtuluş Altun, Dünya dijital platformlar canlı yayınında Vahap Munyar'ın konuk oldu.

Dijital gayrimenkul okuryazarlığı konusunda sektörün öncüsü olan GABORAS’ın CEO'su Kurtuluş Altun, DÜNYA'nın canlı yayınında gazeteci- yazar Vahap Munyar'ın sorularını yanıtladı.

“Türk tipi”. GYO’lar borsaya uymuyor. Türkiye’deki GYO’ların yüzde 90’ı neredeyse konut." diyen Altun sözlerine böyle devam etti:

Canlı yayından notlar:

"Sektörel derinleşme için gayrimenkulün menkulleşmesi şart. Bunun için GABORAS’ın varlığı şart. GABORAS’ı kurmaya başladığımız zaman, data eksikliği bir ülkede olduğumuzu gördük. Şimdi müthiş bir database’miz oluştu. Türkiye’nin 18 büyük ilinin parametrelerini analiz ettik.Gayrimenkul ile ilgili, şehirlerin ekosistemi ile ilgili her ay 600.000 sayfa veri üretmeye başladık. Veri ile yüzleşmek gerek."

"Data varsa' adım atıyoruz.

"GABORAS olarak “data varsa” adım atıyoruz.Kat mülkiyet kanununda çok önemli değişiklikler yapılmamalı.İpotekli satışlar yüzde 15’i geçmiyor. Yine nakit para dönüyor. Satılan konutların yüzde 58’i kredisiz alınmış.Gayrimenkul satışlarında dikkat edilmesi gereken nokta, ikinci elde faizlerin yüksek olması. İkinci el gayrimenkuller ile birinci el gayrimenkullerin kredilendirilmesinde faizlerin farklı olmasının hiçbir anlamlı gerekçesi yok. Birinci ve ikinci elde faizler aynı olmalı.GABORAS fırsat eşitliği yaratmak için var. Data merkezli fırsat eşitliği yaratmak için varız."

Üniversitelerde sistem değişiyor... Tek alanda eğitim için çalışmalar başladı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Bir ilimizde yanardağ riski! Bilim insanları magma odaları keşfetti: Püskürme ihtimali gündemde EYT'liler risk altında! Uzmanı tarih vererek uyardı: Hak kaybına neden olabilir Aile ve coğrafya etkisi: Zengin doğmak mı, aklını kullanarak zengin olmak mı? Apple Watch'unuzun pil ömrünü iki kat artıracak. Şarj sorununu tarihe karıştıracak 10 etkili ayar