Milyonların gözü Kabine toplantısında: Memur ve emekli maaşları görüşülecek

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Toplantıdaki ana gündem maddesi yarın açıklanacak enflasyon rakamları, tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artış oranı...

Haber Merkezi |

Kabine, yaklaşık bir ay aranın ardından yoğun bir gündemle toplanacak. Beştepe'deki toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.

Toplantının ana gündemi ekonomi

Toplantının ana gündeminin ekonomi olması bekleniyor. Yarın açıklanacak haziran ayı enflasyon oranıyla birlikte yılın ikinci yarısındaki memur zammı belli olacak. Yaklaşık 16 milyon memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da netleşecek.

Toplantıda tasarruf tedbirleri, en düşük emekli aylığına yapılacak artışın da görüşülmesi bekleniyor. Yeni vergi taslağı ve enflasyonla mücadele konusunda da kabine üyelerine bilgi verilecek.

Kabinenin diğer bir önemli başlığı da terörle mücadele operasyonları olacak.

Toplantıda 9'uncu Yargı Paketi ile ilgili son durumun da ele alınması bekleniyor. Bölgesel gelişmeler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve ateşkesin sağlanmasına yönelik adımlar da gündemde olacak.

Kiracılarda 'temmuz' paniği: Zam açıklanmadan ev aramaya başladılar Yatırımcıların temel analize ilgisi büyüyor Fed, enflasyonun düştüğüne dair daha fazla kanıt bekleniyor CHP Sözcüsü Yücel: Asgari ücret en az 25 bin lira yapılmalıdır Türkiye'nin galibiyeti dünya basınında En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?