İtalyan şirket, Sakarya Gaz Sahası'nda boru hattı inşa edecek

İtalyan petrol ve doğal gaz altyapı hizmeti şirketi Saipem'in Karadeniz'de Sakarya Gaz Sahası'nda boru hattı inşa edeceği bildirildi.

Haber Merkezi | AA |

İtalyan enerji altyapı şirketi Saipem, Sakarya Gaz Sahası'nda boru hattı inşa edecek. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Saipem ile TPAO'nun denizlerde arama ve çıkarma faaliyetlerini yürüten iştiraki TP-OTC arasında Sakarya Gaz Sahası'nın ikinci faz geliştirme işlemleri çerçevesinde mühendislik, satın alma, inşa ve kurulum sözleşmesi imzalandı.

Sözleşme kapsamında Saipem, Karadeniz'de denizin 2 bin 200 metre altına 175 kilometre uzunluğunda 16 inç çapında boru hattı inşa edecek. Proje 2024'ün yaz aylarında başlayacak.

Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı... Coca-Cola’ya zam geliyor! Tarih belli oldu: İşte zamlı kola fiyatları