İscehisar Belediyesi, mermer atıklarını yol ve altyapıda kullanacak

İscehisar Belediyesi, ilçedeki mermer ocaklarından çıkan atıkları değerlendirerek, yolların yapımında ve altyapıda kullanacak.

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, ilçede planlanan projeler için Ankara’da ziyaret turuna çıktı. Şahin’in ilk durağı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü oldu. İlçedeki mermer tesislerinden çıkan atıkları ekonomiye kazandıracaklarını ifade eden Şahin, mermer atıklarının değerlendirilmesi için konkasör tesisi kurmak amacıyla görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Şahin, gerekli izinlerin alınmasının ardından mermer ocağı atıklarının ilçedeki yolların yapımında ve altyapı çalışmalarında kullanılacağını belirtti.

Mermer atıklarının değerlendirilerek, çevreye verilen zararın azaltılacağını ifade eden Şahin daha sonra DSİ Genel Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyaretlerle ilgili açıklama yapan Şahin, “İlçemize yapmayı planladığımız projeler için Ankara’da ziyaret turuna çıktık. Ziyaretlerimiz oldukça verimli geçti. Projelerimizle ilgili fikir alışverişinde bulunduk. Her fırsatı değerlendirerek, gelecek nesillere daha kaliteli ve yaşanabilir bir İscehisar bırakmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu İPA Başkanı Buğra Gökce: 784 bin kişi yasal takip altında