Ticaret Bakanlığı anketi: İhracat beklentisi düşüş eğiliminde

Ticaret Bakanlığı’nın yılın 4. çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksi, gelecek dönem ihracat siparişlerindeki olumsuz görünümün etkisiyle bir önceki çeyreğe göre 5,6 puan, geçen yılın aynı dönemine göre ise 15,1 puan azalarak 98,9 seviyesine geriledi. Böylece endeks, 6 çeyrek dönemin ardından yeniden 100 eşik değerin altına gerilemiş oldu. İthalat beklenti endeksi de 3’üncü çeyreğe göre 2,8 puan artış, geçen yıla göre ise 10,9 puan düşüşle 110,4 oldu.

Haber Merkezi |

Ticaret Bakanlığı, bu yılın 4'üncü çeyreğine ilişkin Dış Ticaret Beklenti Anketi'ni açıkladı.

Ticaret Bakanlığının yılın 4'üncü çeyreğine ilişkin ihracat beklenti endeksi, bir önceki çeyreğe göre 5,6 puan azalarak 98,9 seviyesinde gerçekleşti. İthalat beklenti endeksi ise 2,8 puan artarak 110,4'e yükseldi.

Endeks geçen yılın aynı dönemine göre ise 15,1 puan azalış gösterdi. Endeksi, gelecek 3 aya ilişkin ihracat beklentisi ve ihracat sipariş beklentisi endeksi azalış yönünde, şu anda kayıtlı ihracat sipariş düzeyi ve son 3 aya ilişkin ihracat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler ise artış yönünde etkiledi.

Bu yılın 4'üncü çeyreğine ilişkin ithalat beklenti endeksi ise bir önceki çeyreğe göre 2,8 puan artarak 110,4 seviyesinde gerçekleşti.

Endeks geçen yılın aynı dönemine göre 10,9 puan azaldı. İthalat beklenti endeksini, gelecek 3 aya ilişkin ithalat beklentisi, ithalat birim fiyatı beklentisi ve şu anda kayıtlı ithalat sipariş düzeyi azalış yönünde, son 3 aydaki ithalat sipariş düzeyine yönelik değerlendirmeler artış yönünde etkiledi.

Sayıştay raporunda ortaya çıktı! Sivil havacılık alarm veriyor! Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın En düşük emekli aylığına enflasyon ayarı! İyileştirme masada Kredi ile araç alacaklar dikkat! Faiz düşüşü için ilk sinyal geldi iPhone’a yapay zeka dopingi! Tarih belli oldu, sınırlı sayıda telefonda desteklenecek İETT'den dört ilçeye yeni hat ve 1662 ek sefer