İfo İş İklimi Endeksi haziranda güçlü yükseldi

Almanya’da iş iklimi durumu düzelirken, mayıs ayında 79.7 puanda olan ifo İş İklimi Endeksi haziran ayında, beklenti olan 85 puanın da üzerine çıkarak, 86.2 puana yükselerek tarihin en yüksek artışını gösterdi.

Almanya’da firmaların mevcut durum hakkındaki değerlendirmeleri 78.9 puandan 81.3 puana yükselirken, beklentiler 80.1 puandan 91.4 puana yükseldi.

İmalat iş iklimi sanayi şirketlerindeki olumlu beklentiler etkisiyle güçlü bir artış gösterirken halen şirketlerin büyük bi çoğunluğu mevcut durumu zayıf olarak görüyor.

Hizmet sektöründe iş iklimi haziran ayında yükselmeye devam etti. Hizmet sağlayıcıların gelecek altı ay ile ilgili beklentileri, mevcut durumdaki iyileşme etkisiyle, kötümserlikten uzaklaştı.

Ticaret iş iklimi bir kez daha yükselirken, bu artışta mevcut durum ve beklentilerin bir önceki aya göre toparlanması etkili oldu. Diğer yandan pek çok işletme yetersiz bir düzelme beklediğini açıklarken, perakende satışlarda durum topatan satışlara göre daha olumlu.
İnşaat sektöründe ise olumlu beklentiler iş ikiminde görülen artışı destekledi. İnşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalar mevcut durumun mayıs ayına göre daha olumlu olduğunu belirttiler.

Doğal gaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Merkezi yönetim brüt borç stoku 8,3 trilyon lira oldu İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım