Hisarcıklıoğlu: Fuarlar, ticaretin kalbi olmayı sürdürmektedir

Fuarcılığın ekonomik büyümedeki önemine dikkat çeken Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Fuarlar, dünyanın en eski ekonomik etkileşim faaliyeti olarak, ticaretin kalbi olmayı sürdürmektedir.” dedi.

Haber Merkezi |

ANKARA (EKONOMİ) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 7 Haziran Dünya Fuarcılık Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ekonominin büyümesinde fuarcılığına işaret ederek, “Fuarlar, dünyanın en eski ekonomik etkileşim faaliyeti olarak, ticaretin kalbi olmayı sürdürmektedir.” dedi.

Hisarcıklıoğlu mesajında Uluslararası Fuarlar Birliği (UFİ) kararıyla 2016’dan bu yana 7 Haziran’ın tarafından “Fuarcılık Günü” olarak kutlandığını hatırlatarak, Birliğin bu yıl “fuarlar, herkes için bir buluşma noktası ve pazaryeri görevi üstlenmektedir” mesajını aktardı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’de yılda 400’ün üzerinde fuar düzenlendiğini, 30 milyon ziyaretçi ve yıllık 60 bin fuar katılımcısıyla sektörler için önemli bir buluşma noktası sağlandığını belirterek, “Fuarcılık sektörü sanayi ve ticaret hacminin büyümesi noktasında hayati bir rol üstlenmektedir” ifadesini kullandı.

Ambulansın önünü kesip 112 çalışanlarını dövenler yakalandı Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Ayçiçek yağı fiyatlarında rekor: 3 ayda 3 zam! Fiyatlar daha da yükselecek mi? TÜSİAD Başkanı Turan: Önceliğimiz, ekonomik istikrar ve güven tesisi Ev almak isteyenler en karlı yolu buldu! Akın akın kredi çekiyorlar Cem Garipoğlu'nun öldüğüne neden inanılmıyor? Epözdemir yanıtladı...