Hazine ve Maliye Bakanlığı 377 kişinin mal varlığını dondurdu

Resmi Gazete’de yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı kararıyla, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun uyarınca FETÖ, DEAŞ, PKK-KCK ve DHKP-C örgütleri başlığı altında toplam 377 kişinin Türkiye’deki mal varlığını dondurdu.

Haber Merkezi |

ANKARA(DÜNYA)

FETÖ başlığı altında mal varlığı dondurulanlar arasında, Fetullah Gülen, Hamdi Akın İpek, Melek İpek, Erkem Dumanlı, Hidayet Karaca, Önder Aytaç,  gibi isimler yer aldı.

PKK/KCK ile ilgili listede ise Cemil Bayık, Murat Karayılan, Remzi Kartal, Zübeyir Aydar ile yurt dışı merkezli 12 kuruluşun ismi yer aldı.

Mal varlığı dondurulan 377 kişinin, 205’i FETÖ, 86’sı DEAŞ, 77’si PKK-KCK ve 9’u DHKP-C başlığı altında yer alıyor.

Mal varlığının dondurulmasına gerekçe olarak gösterilen 6415 sayılı Kanunun 3’üncü maddesinde, “Bir halkı korkutmak veya sindirmek ya da bir hükûmeti veya uluslararası kuruluşu herhangi bir eylemi gerçekleştirmeye veya gerçekleştirmekten kaçınmaya zorlamak amacıyla, kasten öldürme veya ağır yaralama fiilleri” bu kapsamda değerlendiriliyor. Ayrıca Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelere aykırılık da bu kapsamda mal varlığının dondurulması için gerekçe olarak gösteriliyor.

Resmi Gazete’de yayınlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı kararının altında, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun imzası bulunuyor.

Mal varlığının dondurulmasına ilişkin kararlara karşı 60 gün içinde Danıştay’a açılabiliyor.

Mal varlığı dondurulan isimlerin listesi için tıklayınız

Konut kredisi faiz oranları güncellendi: İşte 3 milyon TL'nin geri ödemesi... Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Ankaralılar dikkat! Bu yollar trafiğe kapatılacak Yargıtay kararı: Emeklilerin kredi ödemeleri maaşlarından kesilemez 11 kente kuvvetli yağış uyarısı Aydın Doğan Vakfı'ndan açıklama: Kağıt üzerinde kalmıştı