Hakan Kara, enflasyonda düşüşe yönelik TCMB'nin döviz işlemlerine dikkat çekti

Prof. Dr. Hakan Kara, enflasyonda düşüşte istenen seyrin yakalanamaması sonrası Merkez Bankası’nın kuru tuttuğuna işaret etti.

Haber Merkezi |

Eylül 2024 enflasyonu yüzde 49,38 olarak açıklandı. Enflasyonda gerileme görülürken, yılsonu hedeflerinin tutması bu verilerle zor girdi.

Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Hakan Kara, enflasyondaki seyrin Merkez Bankası tarafından döviz işlemleriyle kontrol edildiğine işaret etti.

Kara paylaşımında, “Enflasyon istenilen kadar düşmediği için Merkez Bankası son dönemde dolar kurundaki artışı çok sınırlı tutuyor” ifadelerini kullandı. Kurdaki yükselişin enflasyona geçişkenliğinin engellenmesi için son dönemde dolar/TL’deki yatay seyri Kara’nın paylaştığı grafikte şu şekilde görüldü:

FETÖ firarisi gazeteci, Gülen'in nasıl öldüğünü saniye saniye anlattı Fiyat/kazanç oranı ile hisse senedi seçimi stratejileri! HÜRJET bir ilki gerçekleştirdi! Ses hızının üzerine çıktı: İşte o anlar Milli SİHA’lar ‘GÖKKURT’ ile gücüne güç katacak! Daha uzağı vurabilecek Ticaret Bakanı Bolat: Araç fiyatlarındaki köpük ortadan kalktı Önce paylaştı, sonra sildi! Gülse Birsel'in Vural Çelik paylaşımı tepki topladı: İşte o yazı