Hacıince Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Hacıince DÜNYA'da

Patronlar Anlatıyor'da bu hafta Vahap Munyar'ın konuğu #KurbanBayramı vesilesi ile Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı ve Hacıince Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Hacıince'ydi.

KurbanBayramı vesilesi ile Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı ve Hacıince Şirketler Grubu Başkanı Ahmet Hacıince, Patronlar Anlatıyor'da Vahap Munyar'ın sorularını yanıtladı.

Canlı yayından notlar:

"Kovid döneminde panik alış verişi oldu. Ancak turizm sektöründeki sıkıntılar dolayısıyla tüketimde yüzde 20 civarında bir azalma var. Artık verim artışına dayalı bir hayvancılık politikası güdüyoruz. Hayvancılık artık eski hayvancılık değil. Coğrafyamıza uygun hayvancılık yapmamız gerekiyor.

"Kendi ırkımızı geliştirmeliyiz"

Kendi ırkımızı geliştirmeliyiz diyen Ahmet Hacıince, sözlerine böyle devam etti:

"Türkiye olarak, kırmızı et tüketiminde ABD ve AB’ye göre oldukça gerideyiz. Üretim kadar alım gücü de bu konuda önemli bir faktör. Türkiye, 2-3 yıla kadar kendi kendine yeter hale gelecektir.
Verimi nasıl artırırız? Kendi imkanlarımızla nasıl yaparız? Araştırıyoruz. Kurban Bayramı'nda bu yıl vekalet yoluyla kesim arttı. Kovid dolayısıyla, hayvan sevkinde kontroller artırıldı. 
Kurban Bayramı kesimlerinde et ve deri kaybı çok oluyor. Verimli kesim yapılmıyor. Diyanet'in vekaletle kesime yönlendirmesi gerekir. Profesyonellerce yapılacak kesim ziyanın azalmasını sağlayacaktır. 3 yıl sonra Türkiye’de kişi başına bir küçükbaş hayvan düşecek noktaya geleceğiz.Kırmızı et üreticilerinin dağınık bir yapısı var. Herkes bireysel hareket ediyor. Örgütlenme sağlıklı değil.Keşke kırmızı et sektörüne büyük firmalar da girse. Kurumsallaşsa. Ancak öyle olmuyor. Bu iş, ikinci iş olarak yapılacak iş değil. Büyük firmalar, holdingler kırmızı etten para kazanıldığında sektöre giriyorlar. Zarar olduğunda “küstüm oynamıyorum” deyip gidiyorlar. Küstüm demenin maliyeti çok büyüktür. Sektörde üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak için aile işletmelerinin geliştirilmesi gerekir. Karkas sınıflandırması ve fiyatlandırması ile ilgili tebliğ yayınlandı. 2021’de uygulamaya girecek. Karkas et standardı ve sınıflandırılması, fiyatlamanın da buna göre yapılması üretimin kalitesini artıracaktır. Yem hammaddesinin önemli bir bölümünü ithal ediyoruz. Mısırda ve soyada dışarıya bağımlıyız.Yem hammaddesinde dışa bağımlılıktan kurtulmalıyız.Tarım ve hayvancılıkta destek enflasyonu var. Desteklerin tekrar gözden geçirilmesi gerekir. Spesifik destekler verilmeli. 

İmamoğlu'dan Beyoğlu tepkisi Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Asgari ücret, memur ve emekli maaş zam tahminini açıkladı Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı