Gümrük Müşavirleri 114. yıllarını kutluyor

Dış ticaretin en önemli aktörlerinden biri olarak kabul edilen Gümrük Müşavirleri 114. yıllarını kutluyor.

Haber Merkezi |

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD) Başkanı Serdar Keskin konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Kariyer Meslek olan Gümrük Müşavirliği 01 Temmuz 1909 tarihinde Sultan Mehmet Reşad döneminde yürürlüğe giren padişah talimatnamesi ile ruhsatnameye bağlandı. Cumhuriyetimizin 100. Yılında, dış ticaret işlemlerinin %92’sini gerçekleştiren Gümrük Müşavirliği Mesleğinin 114. Yılını kutlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’a yeni görevinde başarılar dileyen Keskin, Bakan Bolat'ın döneminde, 1927 yılında bir Meslek Kanununa sahip bulunan Kariyer Mesleğinin 114. Onur yılında müstakil Meslek Kanununun hayata geçebilmesi için tüm güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Almanya’nın sınır kontrolleri kararı Türkiye'yi etkileyecek mi? Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Tasarruf finansman sektörünün yıl sonu sözleşme hedefi 400 milyar TL Sinemanın 2 dev şirketine soruşturma! Para piyasası fonlarına yoğun ilgi sürüyor! Japonya, Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu mu getiriyor?