Goldman Sachs milyonlarca dolarlık Spot Bitcoin ETF varlıklarını açıkladı

Goldman Sachs, son finansal raporlarına göre, 418,65 milyon dolar değerinde ABD spot Bitcoin ETF varlığına sahip olduğunu duyurdu.

Haber Merkezi |

Finans devi Goldman Sachs, son 13F raporuyla kripto para piyasasındaki etkisini ortaya koydu. Bankanın ABD merkezli spot Bitcoin ETF'lerindeki toplam varlıkları 418,65 milyon dolara ulaşırken, bu yatırımların çoğunu BlackRock iShares Bitcoin Trust oluşturdu. Goldman Sachs'ın bu adımları, kurumsal yatırımcıların kripto paralara olan ilgisinin arttığını gösterirken, Bitcoin fiyatlarındaki yükseliş trendi de sürüyor.

Toplam varlık değeri 418,65 milyon dolar

Wall Street'in önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs, Amerikan Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) sunduğu son üç aylık 13F raporuyla, kripto para piyasasındaki konumunu gözler önüne serdi. Kısa bir süre önce açıklanan bankanın ABD merkezli spot Bitcoin borsa yatırım fonlarındaki (ETF) toplam varlık değeri, 30 Haziran itibariyle yaklaşık 418,65 milyon dolara ulaştı.

ETF porföyündeki en büyük pay

Goldman Sachs'ın ETF portföyünde en büyük payı, 238,6 milyon dolarlık yatırımla BlackRock iShares Bitcoin Trust oluşturuyor. Banka, bu fondan 6,9 milyon adet hisse alarak, Millennium Management ve Capula Management Ltd'nin ardından fonun üçüncü büyük sahibi konumuna yükseldi.

Yatırım devinin ilgisini çeken diğer ETF'ler arasında Fidelity'nin FBTC fonu ve Grayscale'in dönüştürülmüş Bitcoin fonu bulunuyor. Goldman Sachs, Fidelity'nin fonundan 1,51 milyon adet hisse alarak 79,5 milyon dolarlık, Grayscale'in fonundan ise 660.183 hisse alarak 35,1 milyon dolarlık yatırım yaptı.

ETF portföyü çeşitlilik gösteriyor

Bankanın Bitcoin ETF portföyü çeşitlilik gösteriyor. Invesco Galaxy Bitcoin ETF'sinden 56,1 milyon dolarlık alım yapan Goldman Sachs, ayrıca Bitwise, WisdomTree ve Ark-21Shares'in fonlarından da hisseler edindi.

SEC'e üç ayda bir sunulması zorunlu olan 13F raporları, 100 milyon doların üzerinde öz sermaye varlığına sahip kurumsal yatırım yöneticilerinin portföylerinin anlık görüntüsünü sunuyor. Bu raporlar, yatırımcıların uzun vadeli hisse senedi pozisyonları ve opsiyonları hakkında bilgi verse de kısa pozisyonlar ve detaylı portföy stratejileri hakkında veri içermiyor.

Avrupa'nın önde gelen hedge fonlarından Capula da kripto para piyasasına olan ilgisini gösterdi. Fon, bu ay başında SEC'e sunduğu 13F raporunda 464 milyon dolarlık spot Bitcoin ETF varlığına sahip olduğunu açıkladı. Capula'nın bu yatırımlarının büyük bölümünü BlackRock ve Fidelity'nin spot Bitcoin fonları oluşturuyor.

Bu gelişmeler yaşanırken, Bitcoin fiyatı da yükseliş trendini sürdürüyor. Piyasa verilerine göre son 24 saatte değerini yüzde 3 artıran Bitcoin, 60.959 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Stoltenberg: 10 yıllık görev süremde 5 büyük ders aldım Finansal okuryazarlığınızı ücretsiz eğitimlerle geliştirin! Deniz Demir'den GSS borçları için soru önergesi Ceyhan Belediye Başkanı'na hapis ve siyasi yasak kararı Kiralık ve satılık ev sayısı arttı, reel fiyatlar düştü! Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak: Piyasalar ne bekliyor?