En uzun geceye en uzun alışveriş!

Perakende, 11.11 Bekarlar Günü, Efsane Cuma, Siber Pazartesi adı altında düzenlenen ucuzluğu ön planda tutan alışveriş festivallerine 21 Aralık En Uzun Gece ile veda ediyor.

Selenay YAĞCI

E-ticarette Aralık ayı cirosunun 15 milyar TL’yi bulması bekleniyor. Yılın son alışveriş kampanyası, 21 Aralık günü ve gecesinde gerçekleştirilecek. Özellikle yılbaşı alışverişleri için tercih edilen günde mağazalar ve AVM’ler gece 12’ye kadar açık olacak.

Pek çok marka, mağaza kapanış saatlerini uzatırken aynı zamanda en uzun geceye özel indirimler sağlarken, internet alışveriş siteleri yılın en uzun gece 21 Aralık için özel kampanyalar gerçekleştirecek. Online alışveriş siteleri yüzde 70-80’leri bulan indirimlerin yanı sıra özel etkinlikler de düzenlenecek. Perakende sektörü için yılın en verimli dönemlerinden biri olan aralık ayında e-ticaret sektörünün aylık cirosunun 15 milyar TL’yi bulması hedefleniyor.

Penti olarak farklı kampanyalar ile onları motive etmek, yeni pazarlama uygulamalarını herkesten önce Penti tüketicisinin deneyimine sunmak hedeflerimiz arasında yer aldığını ifade eden Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, 21 Aralık en uzun gece için özel olarak tasarladıkları kampanyanın da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Avantajix.com’un kurucu ortağı Güçlü Kayral, e-ticaret sektörünün, Aralık ayındaki yoğun satışlarla 2019’u da rekorla uğurlayacağını bildirdi. Aralık ayının Kasım ve Temmuz’dan sonra internetten kredi kartıyla en fazla işlemin yapıldığı üçüncü ay olduğunu hatırlatan Kayral, “Dijital piyasalarda şu anda ‘Yılın En Uzun Gecesi’ adı altında kampanya hazırlıkları yapılıyor. Elektronikten, modaya, kozmetikten market ürünlerine kadar binlerce üründe 21 Aralık’ta indirimler yapılacak. Tatil-seyahat harcamaları, 21 Aralık’taki kampanyalar ve yılbaşı alışverişleriyle, sektörün aralık ayı cirosunun 15 milyar TL’yi bulması bekleniyor” diye konuştu.

E-ticaret’ten ziyade mağazalar öne çıkar

Yılbaşı alışverişlerinin başladığını ve aralık ayının hareketli geçeceğini söyleyen Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, “e-ticaret’ten ziyade Mağazalardan, fiziki alışveriş yılın son günlerinde çok daha öne çıkar” dedi. Öncel, “21 Aralık indirimlerinde, e-ticaret yılbaşı alışverişlerinde tercih edilmiyor. Gecikme korkusuyla. Ancak mağazalarda gece açık olacak ve hareketlilik olur” dedi.

Ev sahibi ve kiracı soluğu arabulucuda aldı, maaşa göre zamda anlaştı Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları Bakanlık harekete geçti... Açık büfelere inceleme: Gıda israfı önlenecek Altın zeytin ilk kez görücüye çıktı! 300 dolardan satılıyor Bakan Yumaklı: Deprem bölgesi için 46 milyar liralık su yatırımı planlandı Kredi ve kredi kartı borcu nasıl yapılandırılacak? İşte örnek ödeme tablosu