Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke'den çarpıcı yorum: Türkiye gölgeden çıkıyor

Dünyaca ünlü ekonomist Steve Hanke, Türkiye ekonomisi hakkında sosyal medya hesabından bir değerlendirme yaptı. Hanke, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapay zeka ile oluşturulmuş bir görselini paylaşarak, "Türkiye gölgeden çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi |

Son dönemde Türkiye ile ilgili yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken dünyaca ünlü ekonomist Prof. Dr. Steve Hanke, Türkiye hakkında bir değerlendirme daha yaptı. Hanke, X hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye gölgelerden çıkıyor" ifadesini kullanarak Türkiye ekonomisine dikkat çekti.  

Hanke, "Bugün, yüksek frekanslı veriler kullanarak Türkiye'nin yıllık enflasyonunu %28 olarak doğru bir şekilde ölçtüm." mesajını paylaştı.

Hanke, paylaşımına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapay zekayla hazırlanmış bir görselini paylaştı.

Kısa bir süre önce "Türkiye iyileşme yolunda" ifadesini kullanmıştı

Hanke, kısa bir süre önce de X hesabından yaptığı paylaşımda "Trading Economics verilerine göre, Türkiye'de kişi başına düşen GSYİH 2023 yılında ortalama 14.630 dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşırken, 2026 yılına kadar 16.520 dolara çıkması öngörülüyor" demişti.

Hanke, "Türkiye’de enflasyon düşüyor. Bugün, yüksek frekanslı verileri kullanarak Türkiye’nin yıllık enflasyon oranını tam olarak yüzde 28,8 olarak ölçüyorum. Türkiye iyileşme yolunda." ifadelerini kullanmıştı.

IMF: Orta Doğu'daki çatışmanın önemli ekonomik sonuçları olabilir Borsa düşerken paniklemek yerine fırsatları yakalayın Emekli maaşında yeni model şart! Uzmanından 5 çözüm önerisi Mert Başaran’dan finansal özgürlük yolunda altın ipuçları SON DAKİKA: ENAG, eylül ayı enflasyonunu açıkladı Emekliler dikkat! Bankaların promosyon rakamları güncellendi